top of page

Budwig-papje

Dr. Johanna Budwig was een Duitse biochemicus die veel onderzoek deed naar vetzuren. Ze ontwikkelde een dieet die volgens haar helpt bij de behandeling van kanker. Lijnzaadolie speelt in het Budwig-dieet vanwege de “ideale” samenstelling aan vetzuren een belangrijke rol.


Terwijl Budwig geloofde dat haar dieet kon helpen bij de genezing van kanker, was ze ook overtuigt dat meer aspecten aandacht verdienen tijdens de behandeling. Volgens Budwig kon haar kwark-lijnzaad-papje een patiënt niet helpen als deze bijvoorbeeld vastzat in een rampzalig huwelijk. Ze zag de mens als een eenheid van lichaam, ziel en geest. Alle drie aspecten behoeven volgens haar aandacht… iets om over na te denken… zorg niet alleen voor gezonde voeding, maar ook een gezonde instelling en een gezonde omgeving.


Wat heb je nodig?

  • 100 gr biologische kwark

  • 2 el melk

  • 1-3 el lijnzaadolie

  • 1 el lijnzaad


Hoe maak je het?

  1. Meng de eerste drie ingrediënten goed. De olie moet volledig worden opgenomen.

  2. Breek het lijnzaad in een vijzel en strooi over het kwark- mengsel.

Eet je het papje als ontbijt? Voeg dan fruit (bosbessen, frambozen, bramen, aardbeien) en/of noten (bijv. paranoten of pecannoten) toe.


Je kan ook kiezen voor een hartige variant. In plaats van fruit en noten voeg je dan verse en/of gedroogde kruiden, peper of paprikapoeder toe. De crème kan dan als dip worden geserveerd.6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page