top of page

Mediterane Traybake


Heb je even geen zin in ingewikkelde gerechten en veel afwas?


Dan is een traybake een goede uitkomst. Voor een traybake heb je alleen wat groenten, olijfolie, kruiden en een bakplaat nodig. Jij doet het snijwerk (of nog beter: laat het iemand doen), de oven doet de rest. Het is een prima manier om restjes groenten op te maken.


Durf je het niet aan om zelf iets samen te stellen? Hou je dan aan de hoeveelheden in dit recept.


Door de verschillende kruiden krijgt dit gerecht een heerlijk Italiaans tintje. Eet smakelijk!


Ingrediënten:

400g aardappelen

500g rode (punt-)paprika

3 el olijfolie

½ tl komijn

½ tl oregano

½ tl rozemarijn

½ tl tijm

½ tl (hete) paprika

zeezout en peper

2 rode uien

150g cherrytomaatjes

250g champignons

100g feta

6 knoflookteentjes



  1. Verwarm de oven op 180° (hetelucht) of 200° (elektrisch).

  2. Schil de aardappelen en was de paprika's.

  3. Snij de aardappelen en paprika in hapklare stukjes en doe ze in een grote kom.

  4. Schenk de olijfolie erover en strooi de kruiden over de groenten.

  5. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Zet een bord op de kom en hussel alles goed door elkaar.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel-paprika mix over de plaat.

  8. Snij de tomaatjes kruislinks in, de ui in parten, de feta in blokjes en de champignons in vieren. De knoflook hoef je alleen te schillen.

  9. Verdeel de tomaatjes, feta, champignons en de knoflookteentjes gelijkmatig over de plaat.

  10. Zet de plaat voor ca. 30 min in de oven. Roer de groenten tussendoor een keertje om. Op die manier voorkom je verbrande randjes.

Het gerecht is klaar, zodra de aardappelen zacht zijn.

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Maghmour

bottom of page