top of page

Paaseitjes


Al weken voor Pasen liggen ze in de schappen: de paaseitjes. Super verleidelijk, maar uiteraard niet erg gezond. De pure variant is qua voedingsstoffen de beste keuze.


Als je zelf paaseitjes maakt, kan je een gezondere variant maken en weet je precies wat je eet. En is het een leuke activiteit om samen met kinderen te doen.


De eitjes smaken door de dadels lekker zoet en hebben bovendien meteen de juiste vorm. Vooral gekoeld zijn ze heel lekker!



Wat heb je nodig?

  • 100g pure chocolade (70%)

  • 200g dadels

  • Handje amandelen

  • 2 el notenpasta

  • 2 el kokosrasp


Zo maak je het:

  1. Laat de dadels, als ze erg hard zijn, eerst weken in heet water.

  2. Vul de dadels met een beetje notenpasta en een amandel.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie.

  4. Prik een dadel op een satéprikker en haal deze door de gesmolten chocolade. Laat even afdruppelen en zet daarna op een bakblik met bakpapier.

  5. Strooi wat kokosrasp over de eitjes en laat ze afkoelen.

  6. Zet de eitjes ten slotte in de koelkast.

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page