top of page

Prei-Pindasoep


Curry en prei zijn een uitstekende combinatie. Deze vullende soep is snel klaar en door de pinda’s krijg een lekkere portie eiwitten binnen. Ga jij ‘m proberen?



Ingrediënten:

2el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 knoflookteentjes, in plakjes

150gr wortels, in plakjes

400g prei, in dunne ringen

2el honing

2tl curry

800ml groentebouillon

175g ongezouten pinda’s

2el pindakaas

400ml kokosmelk

Peper en zout


  1. Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui voor 2 min.

  2. Voeg dan wortels en knoflook toe.

  3. Bak voor 3 min en voeg dan de prei, honing en curry toe.

  4. Roer even om, blus af met de bouillon.

  5. Laat het geheel voor 6 min zachtjes koken.

  6. Rooster in de tussentijd de pinda’s in een aparte pan.

  7. Doe de pinda’s, pindakaas en de kokosmelk in de soeppan.

  8. Breng op smaak met zout en peper.


Eet smakelijk!

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Misosoep

bottom of page