top of page

Wortel-appel-gember cookies


Heb je zin om samen met de kids te bakken? Dan zijn deze wortel-appel-gember-cookies een goed idee.


Je maakt deze cookies zonder geraffineerde suiker, maar door de ahornsiroop, wortel, banaan en appels smaken ze toch lekker zoet.


Een heerlijke snack voor tussendoor of als snel ontbijt of voor in de broodtrommel.



Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen

  • 160g appels

  • 140g wortelen

  • 150g havermout

  • 80g rozijnen

  • 2 el ahornsiroop

  • 1el pindakaas of amandelpasta

  • 1el kokosolie

  • ½ tl kaneel

  • ½ tl gember


Hoe maak je het?

  1. Rasp de appels en de wortelen en prak de banaan fijn. Doe dit in een grote kom.

  2. Verwarm de kokosolie samen met de pindakaas kort in een pannetje tot het mengsel vloeibaar is.

  3. Voeg kokos-pinda-mix, havermout, rozijnen, ahornsiroop, kaneel en gember toe aan de kom.

  4. Roer alles goed door totdat een deeg ontstaat.

  5. Verwarm de oven (180° hetelucht/200° boven-en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  6. Vorm met de hand kleine cookies en leg deze op de plaat.

  7. Bak voor 30 min en laat daarna afkoelen.

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page