Over het recept
Een hartverwarmend drankje dat perfect is na een dag in de kou! De pittige gember zorgt voor een heerlijke warmte van binnenuit. Na een winterwandeling is deze punsch een smaakvol alcoholvrij alternatief om van te genieten.
Wat heb je nodig?
1 stuk gember (ongeveer 2x de grootte van een walnoot)
750 ml appelsap
750 ml water
Honing (naar smaak)
1 appel
Hoe maak je het?
1. Gebruik je biologische gember? Maak hem schoon en snij hem in plakjes. Gebruik je gewone gember? Schil hem dan eerst en snij dan in plakjes.
2. Breng het water aan de kook in een pan en voeg de gember toe. Laat voor minstens 10 minuten zachtjes koken, zodat de gember zijn smaak afgeeft.
3. Voeg de appelsap toe aan de pan en verwarm het geheel. Laat het niet opnieuw koken, het sap hoeft alleen warm te worden.
4. Wil je de punsch wat zoeter? Voeg dan naar smaak honing toe.
5. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakken.
6. Verdeel de warme punsch over glazen of mokken en garneer met de schijfjes appel.