top of page

Black Bean Brownies

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

Level:

15 min

40 min

ca. 20

eenvoudig

Over het recept

Bonen-brownies…het ligt niet echt voor de hand, I know. Mijn kinderen maken er ook regelmatig grappen over: Mama bakt met bonen, pompoen en courgette…en misschien klinkt het ook in jouw oren heel raar, maar deze brownies zijn echt superlekker en veel gezonder dan hun soortgenoten. Als je van zoet houdt, maar wilt minderen met suiker dan moet je ze zeker een keer proberen. In plaats van geraffineerde suiker maken de dadels en de ahornsiroop deze brownies heerlijk zoet. Voorwaarde is wel dat je een goede foodprocessor/mixer/keukenmachine in huis hebt.

Wat heb je nodig? 

1 blik zwarte bonen (250g)

2 eieren

5 zachte dadels zonder pit

50g cacaopoeder

80 ml ahornsiroop

1 tl vanille extract

1 tl bakpoeder

Snufje zout

120g boter

80g pecannoten

Hoe maak je het?

Verhit de oven op (170 graden hetelucht of 190 graden onder- en bovenwarmte). Bekleed een rechthoekige bakvorm of ovenschaal (ca. 18x28 cm) met bakpapier. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een klein pannetje en laat kort afkoelen. Maak de bonen, eieren, dadels, cacao, ahornsiroop, vanille extract, bakpoeder en zout in een keukenmachine/mixer klein tot er een gelijkmatig deeg ontstaat. Giet aansluitend de gesmolten boter bij het mengsel. Roer nog eens goed door. Doe het deeg in de bakvorm. Hak de pecannoten en verdeel de grove stukken over het deeg. Bak de brownies voor ca. 40 min in het midden van de oven. Ze zijn klaar als de oppervlakte kleine scheurtjes krijgt. Als de nootjes te snel verkleuren kan je de bakvorm halverwege de baktijd met aluminiumfolie afdekken.

bottom of page