top of page

Boerenkool salade

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

15

25

4

salade

Over het recept

Boerenkoolsalade klinkt misschien niet zo lekker, maar dit is echt mijn nieuwe favoriet! Deze salade is een ware vitaminebom en ik vond hem superlekker (al denken mijn kinderen daar anders over: "Dit gaan we niet vaker eten, toch?").

De combinatie van zoet en hartig is wat mij betreft top.

Als er toevallig wat overblijft (misschien omdat de kinderen wat minder opscheppen dan normaal), geen zorgen! Hij smaakt de volgende dag bij de lunch nog steeds heerlijk.

Wat heb je nodig? 

3 zoete aardappelen

1el olijfolie

200g groene linzen

500ml groentebouillon

150g boerenkool, gesneden

1 kleine rode ui

25g cranberries

Handje verse peterselie

1 bol mozzarella


En voor de dressing:

3el olijfolie

2tl balsamicoazijn

1tl mosterd

2tl ahornsiroop

1 knoflookteentje, geperst

zout en peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op180Ā°C.

  • Schil de zoete aardappelen en snijd in ze blokjes. Meng met 1el olijfolie en een beetje zout en peper. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de plaat voor 25 min in de oven en draai de blokjes halverwege een keertje om.

  • Spoel de linzen af in een vergiet. Verwarm de bouillon in een soeppan en kook de linzen tot ze zacht zijn, ca. 20 min.

  • Snijd de mozzarella in blokjes, de ui in dunne ringen en hak de peterselie.

  • Maak de dressing door olijfolie, mosterd, balsamicoazijn, ahornsiroop en de knoflook te mengen in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper.

  • Meng nu de zoete aardappelen, linzen, mozzarella, ui, boerenkool, cranberries en peterselie in een grote slakom. Verdeel de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.

bottom of page