Over het recept
Op zoek naar een lekker én verantwoord toetje? Dan is deze chocolademousse iets voor jou.
Dit toetje op basis van peren en pure chocolade, is niet alleen eenvoudig te maken maar hij zit ook boordevol gezonde ingrediënten.
Wat heb je nodig?
600g peren
1tl vanille-extract
3 medjool dadels
200g pure chocolade (85%)
Topping:
Kokosvlokken
Kaki
Hoe maak je het?
Was de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe de peren in een pan met een klein laagje water en stoof ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Smelt intussen de chocolade. Dit kun je doen in de magnetron of au bain-marie. Ik zette de kom met chocolade gewoon op de pan met peren.
Doe de gestoofde peren (met kookvocht), dadels, vanille-extract en gesmolten chocolade in een keukenmachine en mix alles tot een romig geheel. Giet het mengsel in 4 glazen en laat de mousse minst. 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi wat kokosvlokken over de glazen voor een feestelijke touch. Snijd de kaki in plakken van ongeveer 1/5 cm dik. Gebruik vervolgens een koekjesvorm om sterren uit de plakjes kaki te steken. Maak een klein sneetje met een mes en plaats de sterren op de rand van de glazen.