Over het recept
Zin in een gezonde maaltijd die voedzaam en verrassend lekker is? Deze Griekse linzensalade is een vezelrijke en kleurrijke maaltijdsalade boordevol verse groenten, hartige feta en sappige olijven. De linzen zorgen niet alleen voor een stevige bite, maar ook voor plantaardige eiwitten en vezels die je lang een verzadigd gevoel geven. Perfect als hoofdgerecht, lunch of als bijgerecht bij de barbecue.
Met de frisse smaken van citroen, knapperige komkommer en een vleugje honing in de dressing, haal je met dit gerecht de zon in huis. De salade is snel klaar, goed van tevoren te bereiden en zelfs de volgende dag nog heerlijk – ideaal voor een gezonde meeneemlunch.

Wat heb je nodig?
400 g linzen (uit glas)
150 g feta
1 komkommer
1 glas Kalamata-olijven
1 rode ui
500 g cherrytomaatjes
40 g verse peterselie
60 ml olijfolie
1 teentje knoflook
1 citroen
1tl honing
Zout en peper
Hoe maak je het?
Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Snipper de helft van de rode ui en snijd de andere helft in dunne plakjes.
Snijd de feta, komkommer en cherrytomaatjes in blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Doe de linzen, feta, komkommer, cherrytomaatjes, olijven, gesnipperde rode ui en gehakte peterselie in een grote slakom.
Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing en geperste knoflook in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing over de groenten en linzen en meng alles goed door elkaar.
Gebruik de plakjes rode ui als decoratie en verdeel ze over de salade.