Over het recept
Wat leg jij op de BBQ? We weten allemaal dat het eten van veel rood vlees niet zo gezond is. Helaas komen er bij het grillen van rood vlees extra stofjes vrij (PAK's = polycyclische aromatische koolwaterstoffen), die als kankerverwekkend bekend staan. Gelukkig zijn er ook heerlijke vis- en vegetarische gerechten die je op de BBQ kunt bereiden, bijvoorbeeld deze spiesjes. Halloumi is een Cypriotische geitenkaas die een bijzondere consistentie heeft, waardoor deze kaas gegrild, gebakken en zelfs gefrituurd kan worden.

Wat heb je nodig?
200 gram halloumi
1 courgette
1 el BBQ kruiden
2el olijfolie
satƩprikkers
Hoe maak je het?
Snijd de halloumi voorzichtig in plakken en vervolgens in blokjes. Zorg ervoor dat de blokjes niet te klein zijn, anders breken ze tijdens het rijgen gemakkelijk uit elkaar.
Was de courgette en schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakken. Het middelste gedeelte met de zaadlijst is minder geschikt, dus gebruik dat deel voor iets anders (soep bijvoorbeeld).
Meng de kruiden en olijfolie tot een marinade.
Leg de courgetteplakken op een snijplank en verdeel de marinade met een kwast over de courgetteplakken.
Rijg nu op elke prikker een courgetteplak en 3 blokjes halloumi. Steek het stokje eerst door het ene uiteinde van de courgette. Rijg vervolgens een blokje halloumi erop, steek het stokje dan weer door de courgetteplak, dan weer door een blokje halloumi, en herhaal dit totdat je uiteindelijk aan het einde van de plak komt. Op deze manier ontstaat een mooie golvende vorm.
Leg de spiesjes op een aluminiumvorm en gril ze gedurende 6-8 minuten. Draai de spiesjes halverwege om.