top of page

Hartige muffins

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

10 min

25 min

12

tussendoor

Over het recept

De laatste tijd ben ik een beetje aan het experimenteren met de lunch van mijn kinderen. Ze eten meestal een boterham met beleg, wat snackgroenten en fruit. Dat is prima natuurlijk, maar ik vind dat wat meer variatie in de lunchtrommel geen kwaad kan.
Dus ben ik op zoek naar wat nieuwe lunchgerechten. Groentenwraps doen het altijd goed en ze zijn gemakkelijk mee te nemen. Voor de afwisseling vinden mijn meiden pastasalade met sla, tomaatjes en pesto ook lekker.
Mijn nieuwste creatie zijn deze hartige muffins. Ze zijn makkelijk mee te nemen, eiwitrijk en zitten vol met verstopte groenten. Het recept is goed voor 12 muffins. Als je er overhoudt, kun je ze per stuk invriezen en later gebruiken. Bij ons waren ze echter na 2 dagen al op. Ze zijn geschikt als lunch, maar ook als ontbijt of tussendoortje.

Wat heb je nodig? 

  • 200g hüttenkäse

  • 4 eieren

  • 1 tl zout

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • 1 tl paprikapoeder

  • 100g volkoren speltmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 puntpaprika's

  • 1 rode ui

  • 1 stengel bleekselderij

  • Handje peterselie

  • 1 el olijfolie of kokosolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in met olijfolie of kokosolie.

  2. Breek de eieren boven een kom en voeg de hüttenkäse, zout, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Roer met een garde door elkaar.

  3. Meng het speltmeel met het bakpoeder en roer door het eimengsel. Laat het mengsel even staan.

  4. Snijd de puntpaprika, bleekselderij en ui in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

  5. Roer de groenten en peterselie door het eimengsel en meng goed.

  6. Verdeel het deeg over de muffinvorm en bak gedurende 25-30 minuten in de oven.

  7. Controleer aan het einde van de baktijd met een satéprikker of de muffins klaar zijn. Steek de prikker in een muffin en haal hem er weer uit. Als de prikker schoon is, zijn de muffins klaar. Plakt er nog deeg aan de prikker, geef de muffins dan nog een paar minuten in de oven.

  8. Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Serveer warm of koud.

bottom of page