top of page

Kerstballen

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

20 min

ca. 24

gebak

Over het recept

De decembermaand draait om gezelligheid en lekker eten. Gezonde voeding komt dan soms een beetje te kort, maar dat is geen ramp als je na de feestdagen de draad weer oppakt.
Ben je op zoek naar een zoet, gezond alternatief voor kerstkransjes en oliebollen? Dan kan ik je mijn recept voor Speculaas- Energy balls, oftewel kerstballen aanbevelen. Je hebt wel een goede keukenmachine nodig die noten fijn kan hakken. Verder zijn de ballen vrij makkelijk en snel te maken en ook zonder chocoladelaagje zijn ze erg lekker.

Wat heb je nodig? 

250g zachte dadels zonder pit

1tl speculaaskruiden

125g amandelen

1el amandelpasta (30g)

 

60g chocolade 70%

Hoe maak je het?

Doe de dadels, speculaaskruiden, amandelen en de amandelpasta in een keukenmachine/food processor en mix tot een kruimelig mengsel. Vorm met je handen kleine balletjes.

 

Je kan de balletjes nog verfijnen met een laagje chocolade. Verwarm hiervoor de chocolade au bain-marie. Druk de balletjes eerst een beetje plat. Schep een beetje gesmolten chocolade op een eetlepel en dep de balletjes een voor een erin. Zet de balletjes op een bord en laat (in de koelkast) afkoelen. De balletjes blijven in de koelkast 10 dagen lekker.

bottom of page