Over het recept
Wordt knolselderij in India gegeten? Ik twijfel wel een beetje, maar ik zag al vaker recepten langskomen en dacht ik probeer het gewoon een keer uit. En ik ben om. Authentiek of niet… je kan heerlijke curry maken van knolselderij. Mijn gezin was ook enthousiast. Het recept werd unaniem ingedeeld in de categorie: blijvertje!
Ik ben sowieso een grote curry-fan. Het fijne vind ik dat je door de intense kruiden weinig zout nodig hebt. Er zijn onwijs veel vegetarische recepten met boordevol groenten te vinden. Daarnaast zitten er veel waardevolle ontstekingsremmende stoffen in de typische curry-smaakmakers: kurkuma (zit in elke currypoeder), gember en chilipepers. Ui en knoflook werken antibacterieel…
Een curry is dus niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond!
Wat heb je nodig?
1el kokosolie
2 uitjes, gesnipperd
4 knoflookteentjes, gehakt
½ chilipeper, gesneden
3 cm gember, geschild en gehakt
1 knolselderij
500g wortelen
1el currypoeder (Bengaals)
1 blik kokosmelk
handje selderij, gehakt
zout en peper
Â
Hoe maak je het?
Schil de knolselderij en de wortelen en snij ze in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe sneller het gerecht klaar is).
Wrijf de gember, knoflook en chilipeper met een beetje zout (het beste werkt grof zeezout) in de vijzel tot een papje.
Doe de kokosolie in een grote pan met deksel en zet op halfhoog vuur. Doe als de olie heet is de uien erin. Fruit ze in 10 minuten goudbruin, voeg daarna het gember-knoflook-chilipapje toe en roerbak 3-4 minuten. Doe de currypoeder in de pan, roer om en voeg dan de knolselderij en de wortelen toe. Doe het deksel op de pan en laat sudderen. Voeg na 10 min de kokosmelk toe, sluit de deksel en laat gaarkoken. Zodra de groenten zacht zijn is de curry klaar. Roer de selderij door het gerecht en breng -indien nodig- op smaak met zout en peper.
Deze curry kan met rijst of naan worden gegeten, maar smaakt ook zonder iets erbij heerlijk.