Over het recept
Knolselderij is supergezond. Hij bevat veel vitamine C en dat is goed voor onze weerstand! Daarnaast bevat deze groenten veel vezels (goed voor darmen en immuunsysteem), vitamine K (goed voor de botten), fosfor, kalium en ijzer. Wat mij betreft qua voedingsstoffen een supergroente! Je kan knolselderij lang bewaren en niet onbelangrijk:
Ik hou heel erg van de zoete smaak van knolselderij.
Knolselderijpuree is een goede vervanger van gewone aardappelpuree. Het past als bijgerecht goed bij vis, stofpotjes, paddenstoelen…
Met wat kruiden en een paar druppels truffelolie tover je het om tot een kerstwaardige bijgerecht.
Wat heb je nodig?
1 grote knolselderij
3el (plantaardige) room
¼ l groentebouillon
Peper
Â
Voor een festelijke touch:
Handje bieslook of peterselie
Scheut truffelolie
Hoe maak je het?
Schil de knolselderij en verwijder bruine stukjes. Snij de knol in blokjes. Kook de knolselderijstukjes voor ca. 20 min in de groentebouillon. Check even of de stukjes al goed zacht zijn. Giet af en vang de bouillon op in een kom. Pureer de knolselderij, voeg de slagroom toe. Voeg indien de puree te dik is nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Â
Hak de bieslook/peterselie en strooi over de puree. Verfijn met een paar druppels truffelolie.