Over het recept
Deze curry staat bij ons zeker een keer per maand op tafel. Lekker, makkelijk te maken, voedzaam en gezond.
Wat heb je nodig?
300g rode linzen
15g verse gember, fijngesneden
2 uien
2 knoflookteentjes, geperst
(Evt.: 1 chilipeper als je van pittig houdt)
3 wortels
150ml kokosmelk
60g geraspte kokos
2 mangoās of 250g diepvries
400ml groentebouillon
1 bosje peterselie
2 el kokosolie
1 el curry
Ā½ tl komijn
1 tl kurkuma
zout en peper
Hoe maak je het?
Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de peterselie en bewaar voor later.Ā Doe de fijngesneden gember samen met de geperste knoflook (en voor de liefhebber de fijngesneden chili, zonder zaadjes) in een vijzel en wrijf tot een puree. Snij de uien fijn en de wortels in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uit 6-8 min op middelhoog vuur. Als de uien beginnen te kleuren komen de wortels en het gember-knoflook-papje in de pan. Roerbak ongeveer 3 minuten en geef dan linzen, curry, kurkuma en komijn in de pan en laat dit eveneens 2 minuten aanbakken. Geef de groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook. Roer aansluitend de kokosmelk door de pan en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat alles voor 15 minuten zachtjes koken. Schil in de tussentijd de mango en snij ze in kleine blokjes.Ā Roer de mangoblokjes en de helft van de kokosvlokken door de pan. Laat bij zwakke hitte nog 5 minuten op het fornuis staan. Proef het mengsel en breng zo nodig nog een keer op smaak. Verdeel over 4 borden en strooi de peterselie en de rest van de kokosvlokken over de curry. Lekker erbij: Nanbrood