top of page

Mango-Kokos-Curry

Prep Time:

10

Cook Time:

30

Serves:

4

Level:

eenvoudig

About the Recipe

Deze curry staat bij ons zeker een keer per maand op tafel. Lekker, makkelijk te maken, voedzaam en gezond.

Ingredients

300g rode linzen

15g verse gember, fijngesneden

2 uien

2 knoflookteentjes, geperst

(Evt.: 1 chilipeper als je van pittig houdt)

3 wortels

150ml kokosmelk

60g geraspte kokos

2 mango’s of 250g diepvries

400ml groentebouillon

1 bosje peterselie

2 el kokosolie

1 el curry

½ tl komijn

1 tl kurkuma

zout en peper

Preparation

Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de peterselie en bewaar voor later.  Doe de fijngesneden gember samen met de geperste knoflook (en voor de liefhebber de fijngesneden chili, zonder zaadjes) in een vijzel en wrijf tot een puree. Snij de uien fijn en de wortels in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uit 6-8 min op middelhoog vuur. Als de uien beginnen te kleuren komen de wortels en het gember-knoflook-papje in de pan. Roerbak ongeveer 3 minuten en geef dan linzen, curry, kurkuma en komijn in de pan en laat dit eveneens 2 minuten aanbakken. Geef de groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook. Roer aansluitend de kokosmelk door de pan en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat alles voor 15 minuten zachtjes koken. Schil in de tussentijd de mango en snij ze in kleine blokjes.  Roer de mangoblokjes en de helft van de kokosvlokken door de pan. Laat bij zwakke hitte nog 5 minuten op het fornuis staan. Proef het mengsel en breng zo nodig nog een keer op smaak. Verdeel over 4 borden en strooi de peterselie en de rest van de kokosvlokken over de curry. Lekker erbij: Nanbrood

bottom of page