Over het recept
Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten, aardappel en een beetje pasta. Het duurt even voordat je alle groenten gesnipperd hebt, maar verder is het een heel makkelijk recept. Je kan je uiteraard aan mijn recept houden, maar je kan ook kijken welke groenten je in huis hebt en gewoon alle restjes opmaken.
Eet je vaker Parmezaan en gooi je normaal het laatste harde stuk weg? Zonde! Juist dat harde laatste stuk is een heerlijke smaakmaker in minestrone-soep.
De hier aangegeven hoeveelheden zijn voldoende voor 8 porties. Vries de helft in voor een andere keer als je te moe of te druk bent of simpelweg geen zin hebt om te koken.
Wat heb je nodig?
3 knoflookteentjes
3 grote uien
2 stengel bleekselderij
2 wortels
2 aardappelen
100g sperziebonen
100g courgette
50 ml olijfolie
1 Ā½ l groentebouillon
100g tomaten
2 el tomatenpuree
1 handje basilicum
100g Parmezaan (korst)
Zout en peper
85g volkorenspaghetti
Hoe maak je het?
Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de aardappelen en wortelen. Snij de aardappelen, wortels en bleekselderij in kleine blokjes. Verwijder de uiteinden van de boontjes en de courgette en snij de boontjes, de courgette en de tomaat in stukjes.
Ā
Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook voor 2 min. Voeg nu de bleekselderij, aardappel en wortel toe en bak deze voor 2 min mee. Doe daarna de boontjes erbij en bak wederom voor 2 min. Roer nu de stukjes courgette door de pan en zet na 2 min de deksel op de pan. Laat de groenten voor 15 min stoven. Roer tussendoor af en toe om.
Voeg nu de groentebouillon, tomaat, tomatenpuree en het stukje Parmezaan-korst toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Breng het geheel even aan de kook, zet dan de temperatuur terug en laat de soep vervolgens een uur sudderen. Vis daarna de Parmezaan-korst uit de soep. Breek de spaghetti in kleine stukjes en kook voor 10 min mee. Schep de soep op en strooi er eventueel nog wat verse Parmezaan overheen.