top of page

Miso- soep

Prep Time:

15 min

Cook Time:

20 min

Serves:

4

Level:

gemiddeld

About the Recipe

Miso is een Japanse, op natuurlijke wijze gefermenteerde sojabonenpasta. Het is een lekkere smaakmaker voor soep, sauzen en stoofgerechten. Hoe donkerder de pasta hoe krachtiger en zoutiger de smaak. En niet onbelangrijk: Er zitten verschillende gezonde stoffen in de gefermenteerde pasta. De aanwezige fyto-oestrogenen (plantaardige hormonen) zorgen voor een anti-oestrogeen-effect. Daarnaast heeft de sojapasta een positief effect op onze darmflora.

Ik heb al heel wat geëxperimenteerd met miso als smaakmaker. Dit recept voor miso-soep zou ik iedereen willen aanbevelen. Deze soep is zoooo lekker… en daarnaast dus ook nog heel gezond.

Ingredients

1 ui

3 teentjes knoflook

1 stukje gember (2 cm)

2 l groentebouillon

1-2 el miso pasta

sojasaus

250g ramen noedels

2 lente-uitjes

100g shiitake

150g (vega-) kipstukjes

sesamolie

4 eieren

chilivlokken

Preparation

Snij de vega-kipstukjes in fijne reepjes en marineer met sojasaus, 1 el sesamolie en 1 teentje knoflook.

Snij de ui, gember en 2 teentjes knoflook in heel kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui, knoflook en gember aan. Blus af met 1 el sojasaus en de groentebouillon. Laat het geheel zachtjes sudderen. Voeg de misopasta toe en breng evt. op smaak met wat extra sojasaus.

Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking in een aparte pan.

Bereid nu de toppings. Kook de eitjes 7 min en laat ze daarna schrikken in ijskoud water. Snij de lente-uitjes flinterdun. Bak de vega-kipstukjes aan (ca. 5 min). Maak de shiitake schoon en bak eveneens kort aan.

Verdeel nu de noedels over 4 kommen, schep er de miso-bouillon overheen en maak af met ei, vega-kipstukjes, lente-ui en chillivlokken.

bottom of page