Over het recept
Een verfrissende gezonde traktatie zonder de oven aan te zetten. Deze no bake cheesecake is niet alleen makkelijk te maken, maar superlekker en mooi om te zien! Met een krokante noten-dadelbodem en een romige kwark-mango vulling, is deze cheesecake perfect voor elke gelegenheid. Garneer met vers fruit, hennepzaad, citroenrasp of gehakte nootjes voor de finishing touch.

Wat heb je nodig?
150g amandelen
120g dadels
35g pindakaas of andere notenboter
1el plantaardige olie (koolzaad)
Stukje roomboter of kokosolie
250g mango diepvries
400g kwark
50g ahornsiroop
2tl vanille-extract
1 biologische citroen
7g agar agar
evt: vers fruit, hennepzaad, nootjes...
Ā
Keukenmachine/foodprocessor
Hoe maak je het?
Ontdooi de mangostukjes.
Doe de amandelen, dadels, pindakaas en 1 eetlepel olie in een keukenmachine of foodprocessor en mix tot een soort deeg ontstaat.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of kokosolie. Kipper het noten-dadelmengsel in de springvorm, druk het met je handen vast en zorg ervoor dat er aan de zijkant een iets hoger randje ontstaat.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Mix de kwark, mango, citroensap en -rasp, agar agar, ahornsiroop en vanille-extract in de keukenmachine tot een gladde massa.
Giet de vulling in een pan en breng langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren. Verwarm de vulling ongeveer 3 minuten, zodat de agar agar kan geleren.
Giet de vulling in de springvorm.
Laat even afkoelen en zet de taart dan voor 3 uur in de koelkast tot de vulling helemaal opgestijfd is.
Garneer tot slot met vers fruit, hennepzaad, extra citroenrasp of gehakte nootjes.
Ā