Over het recept
Curry en prei zijn een super lekkere combinatie. Deze vullende soep is snel klaar en door de pinda’s krijg een lekkere portie eiwitten binnen.
Mealprep-tip: Maak een keer e dubbele hoeveelheid en vries de helft in voor een drukke dag of maak kleinere porties en eet deze voor de lunch.
Wat heb je nodig?
2el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes, in plakjes
150gr wortels, in plakjes
400g prei, in dunne ringen
2el honing
2tl curry
800ml groentebouillon
175g ongezouten pinda’s
2el pindakaas
400ml kokosmelk
Peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui voor 2 min.
Voeg dan wortels en knoflook toe. Bak voor 3 min en voeg dan de prei, honing en curry toe. Roer even om, blus af met de bouillon. Laat het geheel voor 6 min zachtjes koken.
Rooster in de tussentijd de pinda’s in een aparte pan. Doe de pinda’s, pindakaas en de kokosmelk in de soeppan. Breng op smaak met zout en peper.