top of page

Rode bieten salade

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

10 min

2

salade

Over het recept

Een heerlijke salade die binnen no time op tafel staat. Lekker voor de lunch of als voorgerecht. Als je de bieten niet in blokjes maar schijfjes snijdt kan je er ook een soort carpaccio van maken. Dat ziet natuurlijk nog leuker uit. Je kan ook nog stukjes appel toevoegen voor een frisse, knapperige bite. Je hoort het al: ik ben fan van dit recept.
Ik heb eigenlijk altijd voorgekookte bieten in de koelkast. Ze zijn lang houdbaar en zijn een heerlijke basis voor een snelle doordeweekse lunch.

Wat heb je nodig? 

500 g gekookte rode bieten

75g feta

50g walnoten

1/2el balsamico

1el olijfolie

1tl mosterd

snufje zout

handje verse peterselie

Ā 

Hoe maak je het?

Snij de rode bieten en de feta in blokjes en doe deze in een kom.


Hak de peterselie en dan de walnoten in stukjes en meng met de bieten.

Ā 

Meng de balsamico, de olijfolie, de mosterd en het zout en meng deze dressing door de salade.

bottom of page