Over het recept
Een heerlijke, kleurrijke zomersalade – perfect als lichte lunch, maaltijdsalade of als fris bijgerecht bij een zomerse barbecue. De smaakcombinatie van zoet (perzik, honing en bosbessen), zout (halloumi), knapperig (wortel) en friszuur (radijs, citroen en komkommer) is heel lekker.
Deze salade past daarnaast perfect binnen het Eat the Rainbow-principe: hoe meer kleur op je bord, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt!
Een salade waar jij, het oog en je lichaam blij van wordt.

Wat heb je nodig?
150g gemengde sla
4 perziken
6 radijsjes
225 g halloumi
100g bosbessen
½ komkommer
4 wortelen
Â
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el appelciderazijn
sap van ½ citroen
1 tl honing
Zout en versgemalen peper
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C (grillstand).
Snij de radijsjes in dunne plakjes en de komkommer in blokjes.
Snij de wortels in dunne plakken.
Â
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in parten.
Leg ze in een ovenschaal en grill ze bovenin de, tot ze licht gekaramelliseerd en zacht zijn (ca. 8–10 minuten).
Â
Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de halloumiblokjes rondom goudbruin (duurt in totaal ca. 6min).
Â
Maak ondertussen de dressing: Meng in een kommetje de olijfolie, appelciderazijn, citroensap, honing, zout en peper tot een vinaigrette.
Â
Meng in een kom de sla, radijs, komkommer, wortel met de dressing. Verdeel het mengsel over 4 borden en verdeel hierover de bosbessen, de gegrilde perzik en de gebakken halloumi.