Over het recept
Ben je op zoek naar een lekker recept voor pompoensoep? Dit is mijn favoriet!
Het is weer pompoenentijd! Pompoenen hebben nauwelijks calorieën, maar zitten tjokvol belangrijke mineralen en vitamine die ons immuunsysteem ondersteunen. Een echte supergroente!
Wist je trouwens dat je Hokkaido pompoenen niet hoeft te schillen? Ik moet bekennen dat ik dit heel lang niet wist. Met veel moeite haalde ik de keiharde schil eraf… zonde van de tijd. Ik ben de dame die me hierop wees nog steeds dankbaar…stiekem hoop ik natuurlijk dat iemand van jullie nu hetzelfde aha-erlebnis heeft en in toekomst heel wat tijd en pleisters bespaart…
Wat heb je nodig?
1 hokkaido pompoen (ca. 1 kg)
6 wortels
1 stuk gember (3-5cm)
1 grote ui
1el kokosolie
1l groentebouillon
1 blik kokosmelk
Zout peper
Sojasaus
Citroen
Hoe maak je het?
Snij de pompoen door de helft en verwijder de pitjes. Snij de helften vervolgens in blokjes. Schraap de wortels en snij in blokjes. Schil de gember en snij in dunne plakjes. Snipper de ui. Verwarm de kokosolie in een grote soeppan en bak eerst de ui voor 2 min. Voeg de gember, pompoen en wortel toe en bak nog eens voor 3min. Roer regelmatig om. Blus af met de groentebouillon. Zet de deksel op de pan en kook voor 15-20 min.
Pureer de soep zodra de pompoen- en wortelstukjes gaar zijn. Roer de kokosmelk door de soep en breng op smaak met zout, peper, sojasaus en citroensap.