top of page

Spaghetti aglio e olio

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

20 min

10

4

hoofdgerecht

Over het recept

De simpelste gerechten zijn vaak het allerlekkerst, en deze Italiaanse klassieker is daar een perfect voorbeeld van!
Met slechts een paar ingrediënten – knoflook, olijfolie, tomaat, kruiden en een beetje kaas – zet je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd op tafel.
Deze versie is nét wat gezonder dan het origineel: ik heb extra veel tomaten toegevoegd en gekozen voor volkorenpasta.
Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn, en met een paar kleine aanpassingen maak je jouw favoriete gerechten een stuk voedzamer.
Oh, ja… even nog een tip uit ervaring: het recept is niet zo geschikt als je de volgende dag een afspraak bij de mondhygiëniste hebt. :)

Wat heb je nodig? 

500 g Spaghetti volkoren500g tomaat5 knoflookteentjes

Handje peterselie

2tl groentenbouillonpoeder of 1/2 blokje

40g parmezaan

75ml olijfolie extra vierge

1tl oregano

1tl basilicum

1/2 tl zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.


    Let op: bewaar tegen het einde van de kooktijd nog 2 soeplepels van het kookwater. Dit water is rijk aan zetmeel en hebben we later nodig voor de saus!

  2. Rasp de harde kaas fijn.


    Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Hak de peterselie.

  3. Maak de knoflookpasta door de knoflook fijn te persen. Meng met een beetje zout en maal daarna in een vijzel tot een pasta. Voeg deze toe aan de kom.

  4. Voeg ook de basilicum, oregano, zout en peterselie toe aan de kom.

  5. Meng de 2 soeplepels kookwater met de bouillonpoeder en giet deze sterke bouillon in de kom. Roer alles goed door en laat het 2 minuten intrekken. Het kruidentomatenmengsel moet goed op smaak zijn.

  6. Laat de pasta goed uitlekken en doe deze dan terug in de warme pan. Voeg de saus toe, roer goed door en voeg daarna de geraspte harde kaas toe.

  7. Voeg vlak voor het serveren de koude olijfolie toe en meng door elkaar. Hierdoor behoudt de olie zijn smaak. Voeg indien gewenst nog wat extra peper of geraspte kaas toe.

bottom of page