Over het recept
Herken je dat? Je hebt van die gerechten die er veel lekkerder smaken dan je van tevoren verwacht. Gerechten die er onopvallend uitzien, maar uiteindelijk ongelovig lekker blijken te zijn. Geloof me dit is er een van. Ik heb deze salade al vaker voor BBQs gemaakt…en het is heel grappig: ik zie mensen dan eerst een klein schepje nemen en uiteindelijk halen ze altijd nog een tweede grotere portie. :)

Wat heb je nodig?
800g sperziebonen
10 zongedroogde tomaatjes in olie
100g feta
50g zwarte olijven
2 sjalotjes
bosje peterselie
3el rode wijnazijn
3el olijfolie
zout en peper
Hoe maak je het?
Kook de sperziebonen voor ca. 5 min, giet ze af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Snipper de sjalotjes en hak de peterselie.
Meng sjalotjes, peterselie azijn, olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing over de koude sperziebonen, hussel alles goed door en zet het geheel nu voor minst. 3 uur in de koelkast.
Snij de zongedroogde tomaatjes in repen, de olijven in plakjes en de feta in blokjes.
Meng deze ingrediënten voor het serveren met de gemarineerde sperziebonen.