top of page

Taboulehsalade

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

30 min

4

salade

Over het recept

Ik ben grote fan van de Libanese keuken en dus ook van Tabouleh. Tabouleh is een salade gemaakt met bulgur, tomaat, komkommer, lente-ui en heeeul veel peterselie.

De salade smaakt door de citroensap en de kruiden lekker fris. Je kan hem ver van tevoren voorbereiden en als voor- of bijgerecht eten. Ik maak hem vaker voor een avondje met vrienden. Daarnaast zet ik dan nog wat Baba Ganoush, Hummus en platboord op tafel… Heerlijk!

De salade is vezelrijk, zit boordevol voedingsstoffen, antioxidanten en vezels. Hij is laag in calorieën en zorgt lang voor een verzadigd gevoel.

En nog een voordeel: De restjes zijn ook de volgende dag nog lekker als lunch!

Wat heb je nodig? 

  • 200g fijne bulgur

  • 20 kerstomaatjes

  • 4 lente-uitjes

  • ½ groene paprika

  • 1 komkommer

  • 1 grote bos peterselie

  • 3 takjes verse munt

  • 1 citroen

  • 100ml olijfolie

  • Zout en peper

Hoe maak je het?

Doe de bulgur in een kom en giet er zoveel heet water over dat de korrels volledig onderstaan. Laat dit 15 minuten weken. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in vieren, de lente-ui in dunne ringetjes en de paprika en komkommer in kleine blokjes. Hak de peterselie en munt fijn.

Laat de bulgur uitlekken in een met kaasdoek (of een schone theedoek) beklede zeef. Druk zoveel mogelijk vocht uit de bulgur en laat deze volledig afkoelen. Meng in een grote kom de peterselie, komkommer, paprika en lente-ui. Voeg vervolgens de munt, afgekoelde bulgur en de tomatenpartjes toe. Pers de citroen uit en maak een dressing van het citroensap, olijfolie, zout en peper. Meng de dressing door de rest van de ingrediënten en serveer.

bottom of page