top of page

Tofu Bolognaise

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

10 min

25 min

4

hoofdgerecht

Over het recept

Spaghetti bolognese is een geliefde klassieker. Deze vegane versie is een van mijn favorieten. Het gerecht is snel klaar, voedzaam en de kinderen zijn er gek op. Het koken met druivensap is wellicht verrassend, maar als je voorzichtig bent met alcohol kan je rode wijn in recepten prima vervangen door druivensap.

Wat heb je nodig? 

300 g biologische tofu

olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 knoflookteentjes, geperst

4 el tomatenpuree

100 ml druivensap/rode wijn

1 blik tomaat

1 tl oregano

Zout en peper

250 g volkoren spaghetti

Hoe maak je het?

Knijp met je handen het overtollige vocht uit de tofu. Verkruimel de tofu en bak deze ca. 5 minuten in een hete pan met een scheut olijfolie. De tofu moet droog en korrelig worden – roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe en bak alles nog ongeveer 4 minuten mee. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten, zodat de smaken goed vrij komen.

Blus het geheel af met de druivensap/wijn en laat de saus een beetje inkoken. Voeg de tomaten en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over vier borden en schep de saus erover.

bottom of page