top of page

Vegetarische shoarma

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

30 min

7-10 min

4

hoofdgerecht

Over het recept

Oesterzwamshoarma is een van onze favoriete gerechten. Een heerlijke, kruidige shoarma met verschillende groenten, zelfgemaakte knoflooksaus en volkoren pitabroodjes. Ik vind het altijd erg gezellig als iedereen aan tafel zijn eigen broodje kan maken.

Om de kans op kanker te voorkomen wordt aanbevolen minder rood vlees te consumeren. Paddenstoelen zijn dan een goede vervanger. Ze zijn laag in calorieën en bevatten weinig vet, wat ze een gezondere optie maakt. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een goede gezondheid.

Daarnaast hebben paddenstoelen een unieke umami-smaak, die vlees kan evenaren, waardoor ze perfect zijn voor het maken van hartige gerechten. Het gebruik van oesterzwammen i.p.v. vlees is trouwens ook nog beter voor het milieu.

Dus, niet alleen is het een lekker gerecht, maar het is ook een bewuste keuze die goed is voor je eigen gezondheid en die van de planeet!

Wat heb je nodig? 

 Shoarma:

  • 500 gram oesterzwammen, in dunne reepjes gesneden

  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden

  • 4el olijfolie

  • 2el shoarmakruiden

  • 1 knoflookteentje geperst

  • 1/3 (rode) kool in fijne repen

  • 100g cherrytomaatjes

  • ½ komkommer

  • 8 volkoren pitabroodjes

  • ½ paprika

  • zout en peper

 

Knoflooksaus

·      100g yoghurt

·      60g kwark

·      40g mayonnaise

·      2 teentjes knoflook

·      15g peterselie

·      1tl shoarmakruiden

Hoe maak je het?

  1. Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, meng met 4el olijfolie, de knoflook en de shoarmakruiden. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Laat voor minimaal 30min marineren.

  2. Snij de rode kool in hele dunne repen, de tomaatjes door vieren, de paprika in repen en de komkommer in dunne plakken.

  3. Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten te mengen.

  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.

  5. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze gedurende 7-10 minuten goudbruin. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken.

  6. Bak de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.

bottom of page