top of page

Zomerse meloensalade

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

20 min

4

salade

Over het recept

Een feestje op je bord! Deze salade is lekker kleurrijk en biedt een perfecte combinatie van zoete en hartige smaken. Of je nu gaat barbecueën, picknicken, lunchen of een bijgerecht nodig hebt, deze salade is altijd een schot in de roos. Bovendien is hij ook nog eens erg geliefd bij kinderen (voor een extra kindvriendelijke variant zou ik de rode ui weglaten).

Wat heb je nodig? 

1 kleine watermeloen

150 g rucola

125 g feta

2el pijnboompitten

2el balsamicoazijn

2el olijfolie

1tl honing

Zout en peper

½ rode ui

2 takjes munt

Handvol bosbessen en bramen


Hoe maak je het?

  1. Snijd de watermeloen en feta in stukjes.

  2. Snijd de rode ui in ringen.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

  4. Meng balsamicoazijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een dressing.

  5. Doe de rucola, watermeloen, feta en rode ui op een bord of in een kom.

  6. Giet de dressing eroverheen.

  7. Garneer met de bosbessen, bramen en muntblaadjes.

bottom of page