top of page

Zweedse vissoep

Voorbereiding:

Kooktijd:

Porties:

type:

10 min

30 min

4

soep

Over het recept

Deze soep is comfortfood waar je lichaam blij van wordt. Hij zit boordevol goede ingrediënten! De kabeljauw en garnalen zorgen voor veel smaak, extra eiwitten en gezonde omega3-vetzuren. Prei en dille voegen niet alleen een heerlijke smaak toe, maar zitten ook vol antioxidanten die je immuunsysteem een oppepper geven. Door de combinatie met aardappelen is deze soep extra voedzaam en zorgt hij voor langdurige energie. Lekker, gezond én eenvoudig te maken—een perfecte herfstsoep!
Als je wilt kun je de soep lichter maken door “light”-room te gebruiken.

Wat heb je nodig? 

3 el olijfolie

2 preien

500g aardappelen

1 liter groentebouillon

400g kabeljauw diepvries

200g (plantaardige) kookroom

100g garnalen diepvries

1 bos dille

Peper en zout

Hoe maak je het?

Laat de vis en garnalen ontdooien. Snijd de prei in ringen, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de vis in stukken en hak de dille fijn. Verwarm 2 el olijfolie in een grote soeppan en stoof de prei. Voeg de gesneden aardappelen toe en schenk de bouillon in de pan. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn. Mix het geheel met een staafmixer. Voeg de in stukken gesneden kabeljauw toe en laat zachtjes sudderen tot de vis gaar is.

Verwarm in de tussentijd 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen 3 minuten per kant. Voeg vervolgens de kookroom en de fijngehakte kruiden toe (houd nog een beetje apart) en breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep in soepkommen, verdeel de garnalen over de kommen en bestrooi met de rest van de dille.

bottom of page