Over het recept
Een traybake is altijd een geweldig idee! Je hebt alleen wat groenten, olijfolie, kruiden en een bakplaat nodig. Jij doet het snijwerk (of je koopt voorgesneden groenten), de oven doet de rest. Het is een uitstekende manier om restjes groenten op te maken. Je kunt echt alle kanten op. Durf je niet zelf iets samen te stellen? Houd je dan aan de hoeveelheden in dit recept. Door de diverse kruiden krijgt dit gerecht een heerlijk Italiaans tintje. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
400g aardappelen
500g rode (punt-)paprika
3 el olijfolie
½ tl komijn
½ tl oregano
½ tl rozemarijn
½ tl tijm
½ tl (hete) paprika
zeezout en peper
2 rode uien
150g cherrytomaatjes
250g champignons
100g feta
6 knoflookteentjes
Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180° (hetelucht) of 200° (elektrisch).
Schil de aardappelen. Snij de aardappelen en paprika in hapklare stukjes en doe ze in een grote kom. Schenk de olijfolie erover en strooi de kruiden over de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Zet een bord op de kom en hussel alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel-paprika mix over de plaat. Snij de tomaatjes kruislinks in, de ui in parten, de feta in blokjes en de champignons in vieren. De knoflook hoef je alleen te schillen. Verdeel de tomaatjes, feta, champignons en de knoflookteentjes gelijkmatig over de plaat.
Zet de plaat voor ca. 30 min in de oven. Roer de groenten tussendoor een keertje om. Op die manier voorkom je verbrande randjes. Het gerecht is klaar, zodra de aardappelen zacht zijn.Â